Fred Breebaart (1945-2015)
bracht hij een belangrijk gedeelte van zijn jeugd door op Curaçao.
Na het doorlopen van de middelbare school in Den Haag en vervolgens een particuliere kunstacademie, de Hazelhorstschool te Delft, begon hij een loopbaan in het verzekeringswezen.
Tien jaar later, 1973, hield hij de nuchtere zakenwereld voor gezien en verkocht zijn zaak om de roep van zijn hart te volgen. Hij vertrok naar Zuid-Spanje om zich daar geheel aan de schilderkunst te gaan wijden.
Van 1973 tot 1983 werkte Fred Breebaart in zijn eigen galerie in Mijas-Malaga in Spanje. In '83 vestigde hij zich weer in Delft. Het is toen dat ook zijn Curaçaose jeugdherinneringen om aandacht vroegen en de groeiende behoefde hiermee iets te doen uiteindelijk in 1990 tot een eerste expositie op het eiland leiden. Sindsdien is hij diverse malen op Curaçao geweest, altijd terugkerend met stapels foto's en een hoofd vol nieuwe ideeën.

Was het Hennie Blok die Fred zijn eerste expositie op Curaçao gaf en de eerste jaren presenteerde nu is het Popi Verboom met haar Gallery Alma Blou die het werk vertegenwoordigt op het eiland.
Hoewel hij af en toe een paar dagen "vrij" neemt van het naïeve "gepriegel" en eens een andere vorm van schilderen hanteert, blijft zijn grote liefde het detaillistische van de miniatuur- naïeven.